Loading

1989 ADDITION TO ETSAM

Texts

The greatest virtue of the School of Architecture building, designed by Pascual Bravo, is a flexibility imparted by the ample, appropriate, dimensions, and the simplicity of its circulatory scheme, long corridors distributed in an “E” formation by an organizing spine, which converge in ample halls.

Careful analysis of the plan reveals the excessive length of the “L” formed by the north and east wings, and appeals for a continuity of the scheme, closing the existing courtyard, and adding the necessary vertical communications. Within this now closed courtyard a new and roomy auditorium is placed, this multi-use, flexible, and unified space, is tensed with light. The construction is simple, following the structural rhythm marked by the existing building and using similar materials.

Technical data

Architect: Alberto Campo Baeza. Location: Madrid, Spain. Project: 1989.

Plans

Models